lunes, 15 de octubre de 2007

És la boma! La Guerra Freda al cinema d'animació

El Cinema arran del seu naixement se'l va considerar el setè art. Ara uns quants anys desprès podem apreciar l'importància d'aquesta premissa, ja que gaudim d'aquest art als museus. En consonàcia d'aquest fet, el MACBA, el Museu d'Art Contemporani de Barcelona, porta uns anys indinsant-se en el món del cel·luloide i per aquest semestre ha programat el IV projecte de Petites histories del cinema.

Com molt bé heu pogut llegir al títol d'aquest artícle estem parlant de És la boma! La Guerra Freda al cinema d'animació, un cicle que mostra com les autoritats van informar i desinformar als ciutadans i de com la indústria cinematográfica ho va interpretar en nom de la conscienciació i l'entreteniment, sempre en el context de la Guerra Freda, evidentment.
Petites històries
del cinema neix amb la voluntat de juxtaposar dues propostes. En primer lloc, el petit assaig de Walter Benjamin,
Petita història de la fotografia, un breu relat que als anys 30 sentava les bases sobre aquest nou paradigma basat en una cámara fosca. Cinquanta anys més tard Jean-Luc Godard escribia les seves pròpies Histoire(s) du cinéma, una altra història del cinema.

Comissarat per Carolina Cabellero, el cicle consta de 5 sessions que van començar el passat 6 d'Octubre sota el títol de Els bons i dolents. Un seguit de 12 peces "políticament incorrectes" que van repassar des de Hitler a Popeye. Bàsicament estem parlant de curts o fragments de llargs basats en la progaganda durant i desprès de la Segona Guerra Mundial. La propera sessió està programada pel proper 20 d'Octubre i es basarà en La Rebel·lió a la granja. Es projectarà la primera pel·lícula britànica animada, Animal Farm del 1952, basada en l'obra de George Orwell. Podeu llegir els resums per les properes sessions a la pàgina oficialista del museu.

La selecció de sessions és apte per tots els públics, tot i que potser, serán els més grans els que copsaran el doble sentit de moltes situacions i sabrán com contextuar-les. Més enfocat als nens enre 6 i 12 anys i tots els dissabtes de 11 a 13 el museu programa un taller de cinema d'animació. El preu és de 4 euros i inclou un acompanyant adult. Si en teniu moltes ganes d'anar-hi jo llogo al meu germà per un mòdic preu a acordar.


No hay comentarios: