miércoles, 28 de noviembre de 2007

Bac! 07


Babilonia és l'eix principal del Bac!, la 8ena edició del Festival Internacional d'Art Contemporani de Barcelona. L'antic regnat localitzat a la regió de Mesopotima, entorn a l'actual Iraq és situa doncs com a principal leiv motiv d'aquesta nova edició d'Art Contemporani a Barcelona.

Des del passat 26 de Novembre i fins el proper 20 de Decembre i a diferents espais es dorán cabuda aquestes activitats que engloban les diverses disciplines artístiques multidisciplinars del Bac! 07. En base a murals, fotografies, vídeos i instalacions els artistes exposen les seves obres sobre el tema central, l'antiga Babilonia.

La proposta central del Bac! es desenvolupa al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, vulgarment conegut per CCCB. Tot i que el Bac! 07 ocuparà, a la mateixa vegada, altres espais expositius de la ciutat, entre els que destaquen Iguapop Gallery, Galería Niu, etc. Més enllà de Barcelona, el Bac!07 arriba en aquesta edició, i per primer cop a Madrid, a València, Granada, Castelló,etc. Però el Bac! d'enguany no és limita a quedar-se tancat a un espai en concret i més encara quan aquesta edició pretén donar un emfasi especial a les noves disciplines artístiques filles del carrer. La mostra comptarà amb artistes de la talla de Michael Wolf, Mariana Vassileva, Peter Granser, Virgilio Ferreria, Andreas Lang, més un llarg etcétera d'artistes.

El Bac! 07 també arriba a les millors escoles de disseny: L'Institut Europeu de Diseny presenta videocreacions dels seus alumnes o a l'IDEP es reflexiona sobre el tema de la vivenda amb un patchwork de 30 metres quadrats. El contingut teòric no queda al marge del Bac!. En aquesta edició es reforcen les activitats de contingut teòric i s'organitzaran 4 conferències amb un discurs interactiu entre artistes, comisaris, teòrics i públic, un espai de reflexió sobre fenòmens vigents a les ciutats contemporànies. El col·lectiu Derivart participa amb un projecte interactiu sobre el problema de la vivienda y Erick Hauck amb una conferència sobre l'art urbà com a resistència a la guerra. L'arquitecte Willy Muller parlarà sobre el com ens imaginàvem en el passat com viuríem en el futur. Per acabar, Santiago Cirugeda vindrà a parlar sobre les receptes urbanes.


No hay comentarios: